Mitt barn har diabetes

Lenny Lejon berättar om diabetes

VIKTIGA PUNKTER

  • Kort video med Lenny Lejon som förklarar diabetes för barn

Lenny Thumbs upLenny Lejon är ambassadör för utbildning om diabetes för barn och värd för Junior Cup Diabetes

Lenny är ett lejon som tycker det är lätt att prata om diabetes. Han kan beskriva vad diabetes är, varför man får det, hur barn kan uppleva att få diagnosen och hur det kan kännas att behöva leva med diabetes.

Lenny har ett särskilt sätt att prata med barn. Titta på och lyssna på Lenny nedan.

 

Hej, jag heter Lenny. Jag fick veta att jag hade diabetes när jag var liten och jag har en insulinpump. När jag fick veta att jag hade diabetes förstod jag inte vad det var. Men ju mer jag lärde mig om diabetes, desto bättre gick det för mig att vara som andra barn. Det spelar ingen roll om du är barn eller tonåring, jag kan hjälpa dig lära dig mer om diabetes, hur man lever med diabetes och hur man pratar med andra människor om diabetes. Även om du har diabetes kan du göra samma saker som andra barn. Du kommer att känna dig mycket gladare om du gör alla de roliga saker som barn ska göra. Jag gör roliga saker fast jag har diabetes.

- LENNY LEJON

 

Glöm inte att räkna hur mycket kolhydrater det finns i maten du äter. Det är viktigt för att du ska fortsätta vara frisk och pigg, särskilt om du har typ 1-diabetes. Är du mästare på att räkna kolhydrater? Spela kolhydratspelet här, så lär du dig hur man räknar kolhydrater eller hur du blir bättre på det! 
 
Om du gillar Lenny väldigt mycket ska du be din doktor eller diabetessköterska om ett speciellt Lenny-skal till din insulinpump, en Lenny-bok med en textversion av videon eller ett Lenny-mjukisdjur som ser efter din pump när du sover!

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.