Guido berättar om sin diabetes

Läs Guidos tänkvärda berättelse om dålig blodsockerkontroll och hans val att leva utan diabeteskomplikationer.

Patientberättelse

Spela upp video

Guido berättar om sin diabetes

Har bättre kontroll tack vare sin pump sedan 2005

När jag var tonåring tog jag flera injektioner om dagen för att jag trodde att det skulle göra det lättare att dölja att jag hade diabetes. Korkat nog brydde jag mig inte om blodsockret. Jag hade verkligen usel kontroll. Till slut fick jag diagnosen nekrobios och retinopati. Jag insåg att jag ville se mina barn växa upp och att jag måste hålla bättre koll på min diabetes. Med insulinpumpen kunde jag det. Nu är mitt blodsocker stabilt och pumpen gör att jag kan välja om jag ska få komplikationer på lång sikt. Och jag har valt att inte få det.

- GUIDO

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.