Simon berättar om sin diabetes

Simon har klarat sina blodsockerfall med en insulinpump sedan 2004. Läs om hur han klarar vardagen med sin insulinpump.

Patientberättelse

Spela upp video

Simon berättar om sin diabetes

Har bättre kontroll tack vare sin pump sedan 2004

Den största chocken efter att jag hade fått diabetes fick jag när jag drabbades av min värsta hypoglykemi någonsin. Jag hade åkt skridskor i ett par timmar och åt sedan en normal middag. Strax efteråt blev jag akut illamående och kräktes upp allt. Eftersom jag redan hade injicerat insulin fortsatte det verka tills mitt blodsocker hade gått ner under 3.0 mmol/l. Jag tappade kontrollen helt. Lyckligtvis tog några kollegor mig till akuten på sjukhuset där jag jobbade på den tiden. Det var en hemsk upplevelse, men den förde något gott med sig, eftersom jag fick pröva en insulinpump ett tag och upplevde att livet blev så mycket bättre. Nu använder jag insulinpump hela tiden, och det är toppen!

- SIMON

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.