Kundsupport

Mozilla Firefox

UPPDATERINGAR FÖR WEBBLÄSARKOMPATIBILITET - FRÅGOR OCH SVAR

F1. Vad är en Java-plugin (även kallad Java applet)?

Java är ett programmeringsspråk som används för webben. En applet är ett litet, internetbaserat program som har skrivits på detta Java-språk. Ett pluginprogram är en del i programmeringsspråket Java som gör det möjligt för specifika åtgärder att utföras inom din webbläsare.

F2. Varför måste CareLink® Personal använda Java?

CareLink Personal använder Java för att överföra eller samla in data från din medicinska Medtronic-enhet (t.ex. insulinpump) till datorn. Java används för att kommunicera med enheten och överföra data till ett säkert Medtronic-datacenter där den bearbetas och görs tillgängliga för visning i dina rapporter från CareLink Personal.

F3. Hur inaktiverar jag automatiska uppdateringar för webbläsaren Mozilla® FireFox®?

Följ dessa steg för att inaktivera automatiska uppdateringar för din FireFox-webbläsare.

1. Välj menyknappen i det övre högra hörnet på webbläsaren

2. Välj ”Inställningar”

3. Välj ”Avancerat”

4. Välj fliken ”Uppdateringar”

5. Markera det andra alternativet under ”FireFox-uppdateringar”: ”Sök efter uppdateringar, men låt mig välja om jag vill installera dem”

F4. Vad gör jag om min FireFox-webbläsare redan har uppdaterats till den senaste versionen som inte stöder Java?

För att du ska kunna fortsätta att använda CareLink Personal till att föra över data från din Medtronic-enhet (t.ex. insulinpump) rekommenderar vi att du använder webbläsaren Internet Explorer® (Windows) eller Safari® (Mac OS). Vi kommer att fortsätta arbetet med lösningar inom CareLink och meddelar dig när programmet blir helt kompatibelt med den senaste FireFox-versionen.

F5. Hur kan jag kontrollera vilken version av FireFox jag använder för tillfället?

Följ de enkla stegen nedan för att kontrollera den aktuella versionen av FireFox på datorn.

1. Välj menyknappen i det övre högra hörnet på webbläsaren

2. Välj hjälpikonen ”?” i det nedre högra hörnet3.

3. Välj ”Om FireFox”. Aktuellt versionsnummer visas i popupfönstret under FireFox-namnet

F6. Om webbläsaren redan uppdaterats automatiskt, kan jag nedgradera till en tidigare version?

Nedgradering till en tidigare version rekommenderas inte. I stället föreslår vi att du använder Internet Explorer som en alternativ webbläsare när du vill interagera med CareLink Personal. Om du ändå vill nedgradera till en tidigare version av FireFox måste du följa stegen ovan som förklarar hur du inaktiverar automatiska uppdateringar för att förhindra att systemet automatiskt uppdaterar din webbläsare strax efter nedgraderingen.

F7. När kommer CareLink Personal att uppdateras så att det är kompatibelt med den senaste versionen av FireFox?

Vi försäkrar att våra team arbetar aktivt med lösningar för problem som dessa som rör webbläsarkompatibilitet. Vi har ingen exakt tidsplan för när detta kommer att vara åtgärdat, men vi lovar att meddela dig när vi har mer information.

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.