Leva med en insulinpump

Det går att fortsätta leva ett normalt liv efter diagnosen, och många som har typ 1-diabetes fortsätter med sina olika aktiviteter som vanligt. Äta det du vill, njuta av ett glas vin med goda vänner, idrotta och resa till exotiska platser: allt går att göra om du kan hålla blodsockret under kontroll.

Läs patientberättelser från andra som har typ 1-diabetes och se hur de har fått bättre kontroll över blodsockret
Upptäck hur pumpen kan hjälpa dig leva som du vill genom att ge dig större flexibilitet

Patientberättelse

Spela upp video

Leva med en insulinpump

Har bättre kontroll tack vare sin pump sedan 2010

Jag är 15 år gammal och fick min diabetesdiagnos för sju år sedan. Jag blev både förvirrad och rädd eftersom jag var tvungen att ändra livsstil helt. Det finns ett ord som beskriver tiden när jag tog flera injektioner om dagen: hemsk. Jag hade ingen frihet och ingen kontroll över blodsockret. Sedan jag fick min insulinpump har jag gått från enorma blodsockersvängningar till ett HbA1c på 6,8. Det är fantastiskt. Med pumpen kan jag vara mer spontan. Jag behöver inte följa någon rutin, jag kan äta vad jag vill när jag vill och det är mycket enklare att träna. Dessutom får jag bättre självförtroende med pumpen och behöver inte känna mig utanför. Den är så lätt att hantera och märks inte. Den ser ut som en telefon. Insulinpumpen är jätteviktig för mig. Du ska absolut prova!

- GEORGE • Kost


  Läs om hur kosten kan påverka din diabetes

 • Alcohol

  Alkohol


  Läs om hur alkohol kan påverka din diabetes

 • Sport
  Sport


  Läs om hur du hanterar din diabetes när du tränar och idrottar

 • Travel

  Resor


  Lär dig hur du hanterar din diabetes på resor

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.