Välkommen till Min MiniMed Care blogg! Här kan du hitta diabetesrelaterad information och framgångsberättelser från andra som också lever med diabetes. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer: Diabetes tips & tricks, Livsstil, Produkter, och Mat & Dryck.

Vad är ISIG?

ISIG står för ”Input SIGnal” - signalen som genereras av sensortråden under huden i närvaro av glukos. 
Fortsätt läsa

Vi gör en intevju med Sofie Näslund, 35 år och läkare i Gävle

Sofies diabetesdebut kom 1991, vid 9 års ålder. Hennes hobby är träning, framförallt gruppträning där hon också instruerar BodyPump, ShBam, BodyVive, Grit klasser, Step, m.m. Sofie använder MiniMed 640G med kontinuerlig blodsockermätning.       
Fortsätt läsa

RELATIONER OCH DIABETES: LÄR DINA NÄRMASTE HUR DU VILL BLI STÖTTAD

En av de svåraste sakerna med att ha diabetes och leva i ett förhållande eller i en familj är att låta personen/personerna älska dig. Det är ju inte deras sjukdom så varför skulle din diabetes vara deras angelägenhet? Men att älska oss med diabetes innebär att oroa sig över hela vårt välmående på...
Fortsätt läsa

Verkligheten med Diabetes: När varje värde känns som ett betyg

Det går bara inte att komma från det: varje gång vi kollar vårt HbA1c följs värdet av en ofrånkomlig dom. Antingen berättar domen för oss att vi har gjort ett bra jobb under varje vaken stund under dagen eller att vi har misslyckats totalt. 
Fortsätt läsa

Frekvens för att byta MiniMed Infusionset och reservoar: Tips och förslag

Den kliniska evidensen stödjer att bytesfrekvensen av infusionsset och reservoarer bör vara varannan till var tredje dag. Det kan ibland vara svårt att komma ihåg när man behöver byta set. Läs denna artikel skriven av Mel, där hon delar några användbara tips som hon tycker hjälper.  
Fortsätt läsa

Utmattning och Diabetes - varför det är helt normalt & hur man kan ta sig igenom det

Den följer dig överallt. Den finns där när du vaknar på morgonen. När du gör din frukost. När du kör till jobbet. När du gör en presentation på jobbet. När du är på väg till gymmet. När du försöker få till en bra träning. Den finns där när du äter middag, när du går och lägger dig, och den väcker...
Fortsätt läsa

Storstädning: Pump och CGM

Vårstädning är den tid på året när vi brukar städa upp och städa ut för att förenkla våra liv efter de dystra vintermånaderna. Beroende på var du bor kan du vara på väg ut ur kylan snart och kanske är du redo att rensa ut din garderob och dina köksskåp? Men har du tänkt på att organisera dina...
Fortsätt läsa

ATT ANVÄNDA CARELINK™ PERSONAL HJÄLPER DIG ATT HANTERA DIN DIABETES

Det är så många saker man måste komma ihåg och hantera när man har diabetes och det blir inte lättare av jobbstress och sociala sammankomster. “Kom jag ihåg att registrera mina blodsockernivåer? När dyker svärföräldrarna upp?” Eller “Hur kommer festen att påverka mitt blodsocker?” Här kommer vi att...
Fortsätt läsa

Pages

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.