Välkommen till Min MiniMed Care blogg! Här kan du hitta diabetesrelaterad information och framgångsberättelser från andra som också lever med diabetes. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer: Diabetes tips & tricks, Livsstil, Produkter, och Mat & Dryck.

DE 5 VANLIGASTE FRÅGORNA OM FLYGRESOR

Sommaren har kommit och för många är det dags att ge oss ut på vägarna - och luftvägarna. Innan du ger dig av för att tillfredsställa din reslust, läs svaren på de 5 vanligaste ställda frågorna vi får om flygresor med insulinpump och/eller en kontinuerlig glukosmätare (CGM). Bon voyage!
Fortsätt läsa

CELIABETES: HANTERA DIABETES OCH CELIAKI

Möt dagens bloggare, Michael DiFiore, Marketing Associate på vårt CGM-team. I denna post berättar Michael om livet med typ 1 diabets och celiaki, en autoimmun sjukdom som angriper tunntarmen. Enligt JDRF, är han inte ensam: 1 av 10 människor med typ 1 diabetes har också celiaki. (I den allmänna...
Fortsätt läsa

Bröllopsdag med insulinpump

För de flesta män och kvinnor är bröllopsdagen en dag de aldrig kommer att glömma. Det krävs enormt mycket planering för att få ihop alla delar och detaljer, och det kan kräva ännu mer planering för den som har diabetes. Idag delar vi en speciell gästpost av den professionella golfaren, pumparen ...
Fortsätt läsa

Vad är ISIG?

ISIG står för ”Input SIGnal” - signalen som genereras av sensortråden under huden i närvaro av glukos. 
Fortsätt läsa

Vi gör en intevju med Sofie Näslund, 35 år och läkare i Gävle

Sofies diabetesdebut kom 1991, vid 9 års ålder. Hennes hobby är träning, framförallt gruppträning där hon också instruerar BodyPump, ShBam, BodyVive, Grit klasser, Step, m.m. Sofie använder MiniMed 640G med kontinuerlig blodsockermätning.       
Fortsätt läsa

RELATIONER OCH DIABETES: LÄR DINA NÄRMASTE HUR DU VILL BLI STÖTTAD

En av de svåraste sakerna med att ha diabetes och leva i ett förhållande eller i en familj är att låta personen/personerna älska dig. Det är ju inte deras sjukdom så varför skulle din diabetes vara deras angelägenhet? Men att älska oss med diabetes innebär att oroa sig över hela vårt välmående på...
Fortsätt läsa

Verkligheten med Diabetes: När varje värde känns som ett betyg

Det går bara inte att komma från det: varje gång vi kollar vårt HbA1c följs värdet av en ofrånkomlig dom. Antingen berättar domen för oss att vi har gjort ett bra jobb under varje vaken stund under dagen eller att vi har misslyckats totalt. 
Fortsätt läsa

Frekvens för att byta MiniMed Infusionset och reservoar: Tips och förslag

Den kliniska evidensen stödjer att bytesfrekvensen av infusionsset och reservoarer bör vara varannan till var tredje dag. Det kan ibland vara svårt att komma ihåg när man behöver byta set. Läs denna artikel skriven av Mel, där hon delar några användbara tips som hon tycker hjälper.  
Fortsätt läsa

Pages

Innehållet och uppgifterna på denna webbplats är endast avsedda som information och ersätter inte professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Patientberättelserna handlar om enskilda patienters unika upplevelser. Hur olika personer svarar på behandlingen kan variera. Tala alltid med din läkare om diagnos och behandling, se till att du förstår vad läkaren säger och följ hans eller hennes anvisningar. 

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Med ensamrätt. Ingen del av denna webbplats får på något sätt eller med några medel återges utan tillstånd från Medtronic International Trading Sarl. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite och CareLink är varumärken som tillhör Medtronic, Inc. och dess dotterbolag. CONTOUR är ett varumärke som tillhör Ascensia Diabetes Care Sweden AB.